Selecteer een pagina

Ons Buro

Wij zijn Buro Beuk. Een ontwerpburo binnen een multidisciplinair netwerk op het gebied van stedenbouw en landschapsarchitectuur en wij maken realistische ontwerpen met een optimaal samenspel tussen beide disciplines. De kern van ons buro wordt gevormd door Joris Dresen (stedenbouwkundige BNSP) en Martijn Tillema (landschapsarchitect BNT).

 

Dit houdt ons bezig

Ruimtelijke ontwikkeling is onze passie; gezamenlijk tot haalbare plannen komen het doel. Door de combinatie van landschapsarchitectuur en stedenbouw maken wij ontwerpen die goed aansluiten op bestaande structuren en rekening houden met de aanwezige belangen. Krachtige concepten en de schets zijn daarbij onze communicatiemiddelen.

 

Waar werken wij aan

Het vakgebied van de stedenbouw en landschapsarchitectuur is breed en veelzijdig. Onze expertise is het maken van concrete plannen voor de openbare ruimte en het stedelijk gebied. Buro Beuk ontwikkelt concepten en maakt groenontwerpen, inrichtings-, beeldkwaliteits- , verkavelings- en transformatieplannen. Wij hebben veel ervaring met woon-, zorg- en werkgebieden.

 

Onze rollen

Elke vraag is uniek, kent zijn eigen uitdagingen en vraagt om een andere benadering. Afhankelijk daarvan kiezen wij de rol die daar het best bij past: verbinderontwerper of inspirator. Buro Beuk adviseert bij de praktische vertaling van visie naar plan en beoordeelt ontwerpen op hun haalbaarheid. Wij combineren onze creativiteit met een gedegen kennis van gemeentelijke procedures en de civiele opzet van de ondergrond. 

 

 

Na ruim 15 jaar werkervaring weten wij met wie het prettig samenwerken en goed sparren is. Het netwerk rondom Buro Beuk bestaat veelal uit zelfstandig ondernemers. Dit biedt de mogelijkheid om voor iedere vraag een gespecialiseerd team van ontwerpers samen te stellen, waar nodig aangevuld met technici, groenadviseurs en andere experts. Wij kunnen een breed scala aan ontwerpen en adviezen maken, hoe groot (of klein) de vraag ook is, want vanuit dit netwerk kunnen wij plannen maken vanaf de eerste visie tot het moment dat de laatste steen daadwerkelijk wordt gelegd. Per project stellen wij een projectteam samen met de mensen uit het netwerk.En altijd met de juiste mensen aan boord. De flexibiliteit van het netwerk geeft ons de mogelijkheid snel te schakelen om maatwerk te kunnen leveren. Door deze manier van werken zijn continuïteit en kwaliteit gewaarborgd.

Joris Dresen is in 2007 als Stedenbouwkundige afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Daarvoor heeft hij in 2000 de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens zijn studie aan de Academie heeft hij bij verschillende bureaus werkervaring opgedaan. Vanaf 2011 heeft hij interim-klussen voor enkele gemeenten gedaan, waar hij veel ervaring heeft opgedaan met de gemeentelijke praktijk van procedures, overeenkomsten, burgerparticipatie en de politiek. Vanaf 2016 heeft hij zich verenigd met Martijn Tillema in buro Beuk.

Sinds zijn eerste doosje lego is Joris gefascineerd door de ontwikkeling van stad en land. Het komen tot haalbare plannen boeit hem nog steeds. Naast reguliere werkzaamheden organiseert Joris excursies, verzorgt hij lezingen en geeft hij les. Na jarenlang te hebben gerugbyd vindt hij nu zijn uitdaging in hardloopwedstrijden en triatlons.

Martijn Tillema is in 2004 afgestudeerd als Landschapsarchitect aan de Wageningen Universiteit. Een boeiende tocht langs verschillende ontwerpbureaus heeft hem laten kennismaken met het ontwerpen door de verschillende schaalniveaus heen: van ontwikkelingsvisie tot detailontwerp. De grote lijn vasthouden en terugbrengen tot in het kleinste detail is wat de werkmethode en denkwijze van Martijn typeert. Zijn technische bagage zorgt ervoor dat tijdens de ontwerpfase ook de haalbaarheid van de plannen niet in het gedrang komt.

De groene buitenwereld is wat hem altijd heeft geboeid en geïnspireerd. Dat is onder meer terug te lezen in zijn reisdagboeken van toen hij als kind met zijn ouders door Canada toerde. De kracht en meerwaarde van het groen in de buitenruimte is een haast vanzelfsprekend onderdeel van Martijns plannen. Het bij elkaar brengen van ontwerp en beheer ziet hij als voorwaarde om tot duurzame projecten te komen.

Nadat een blessure de voetbalcarrière van Martijn op slot gooide, zoekt hij zijn plezier in meer “landschappelijke hobby’s” als vissen en wielrennen.

Buro Beuk  –  Europalaan 20 (Kantoor 2.1.6)  –  3526KS Utrecht